.

Η Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε μα οι εξετάσεις ακόμα δε γίνονται..

Άρθρα

Η Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε μα οι εξετάσεις ακόμα δε γίνονται..

Για εμπαιγμό και διαιώνιση τους καθεστώτος ομηρίας 20.000 και πλέον αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), παρά την υπογραφή της Κ.Υ.Α. που εκκρεμούσε ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

Οι τελευταίες εξετάσεις πιστοποίησης διενεργήθηκαν τον Ιούνιο του 2011, με αποτέλεσμα πέντε γενιές αποφοίτων (Φεβρουάριος και Ιούνιος 2012, Φεβρουάριος και Ιούνιος 2013 και Φεβρουάριος 2014) να βρίσκονται εγκλωβισμένες, χωρίς το απαραίτητο για την άσκηση επαγγέλματος, Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Συνέπεια αυτού, δε μπορούν να εργαστούν πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους, ούτε να λάβουν μέρος σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ.

Ο κύριος Αμανατίδης στις 02/04/2014 είχε καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, οι οποίοι ενημέρωσαν το σώμα ότι υπεγράφη η σχετική Κ.Υ.Α. και αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις, 2 μήνες μετά, δεν έχει ακόμα αναρτηθεί από το φορέα υλοποίησης (ΕΟΠΠΕΠ) καμία ανακοίνωση σχετικά με τη διενέργεια των εξετάσεων, παρατείνοντας την εργασιακή καταδίκη, αλλά και την αγωνία χιλιάδων νέων.


Τέλος, καλεί τους αρμόδιους φορείς και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πράξουν επιτέλους το αυτονόητο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την άμεση διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης για τους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ.

 

Σημείωση iek-01.com αλήθεια τι ποσά θα αναγκαστεί να καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο σε χιλιάδες νέους που πλήττονται από την καθυστέρηση αυτή αν αποφασίσουν να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τις δεκάδες πχ προκηρύξεις στις οποίες δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος χωρίς να οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που οι κρατικοί φορείς αργούν να πράξουν το αυτονόητο ;

#loverdos #apofoitoi #iek #siriza