.

Δεν θα λειτουργήσει κανένα ΙΕΚ που δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις

Άρθρα

Δεν θα λειτουργήσει κανένα ΙΕΚ που δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις

Δεν θα δίνονται άδειες λειτουργίας χωρίς φορολογική ενημερότητα

«Θύελλα» αναμένεται στο χώρο των Ινστιτούτων Επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς πολλά εκπαιδευτήρια που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις πιθανότατα φέτος δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, κανένα κολέγιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ δεν θα μπορέσει εφέτος να λειτουργήσει αν δεν έχει φορολογική ενημερότητα, δηλαδή εάν δεν έχει πληρώσει όλες τις οφειλές του στο ΙΚΑ.

Αυτό σημαίνει ότι με το χαρτί που θα έχει την υπογραφή του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, θα παίρνουν εφέτος άδεια λειτουργίας όλα τα ιδιωτικά ΙΕΚ και το κολέγια της χώρας.

Θα ελεγχθεί η συνυπευθυνότητα των ιδιοκτητών μεγάλων ΙΕΚ με άλλες εταιρείες καθώς απάτες καταλογίζονται σε επιχειρηματίες οι οποίοι, τυπικά, θα μπορούσαν να επεκταθούν και στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Μάλιστα απάτες καταλογίζονται σε ανακριτικά πορίσματα σε επιχειρηματίες με κοινό θύμα το ΙΚΑ και τους χιλιάδες ασφαλισμένους του, στο οποίο και δεν πληρώνονταν επί σειρά ετών οι ασφαλιστικές εισφορές. Στέλεχος του ΙΚΑ , έχει αποκαλύψει στα ίδια πορίσματα ότι επιχειρηματίες που είχαν ένα ιδιωτικό ΙΕΚ, στην συνέχεια έστηναν μια δεύτερη εταιρεία για να αποφύγουν την πληρωμή των δεόντων στα δημόσια ταμεία.

Κατ' επέκταση, με τη απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα ελεγχθεί αυστηρά και η συνυπευθυνότητα  εταιρειών μεταξύ τους.

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας είναι εφέτος να μην λειτουργήσει κανένα ιδιωτικό ΙΕΚ που δεν πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ