.

Προθεσμία ως τις 15/10/2014 σε ΙΕΚ και Κολλέγια για τακτοποίηση οφειλών

Νεα

Προθεσμία ως τις 15/10/2014 σε ΙΕΚ και Κολλέγια για τακτοποίηση οφειλών

09/10/2014

Ο Υφυπουργός Παιδείας Γεώργιος Στύλιος κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΙΕΚ και κολλεγίων ί να προβούν στην τακτοποίηση των οφειλών τους μέχρι την 15/10/2014, αποστέλλοντας στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση του ΙΚΑ για την υπαγωγή τους σε ρύθμιση.

Εάν μετά την προθεσμία αυτή για την υποβολή των ανωτέρω δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ανάκλησης της άδειάς τους.

Προαναγγέλλονται νέα λουκέτα για όσους δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους για αυτό οι γονείς και σπουδαστές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί πιο ιδιωτικό ΙΕΚ θα επιλέξουν για τη φοίτηση – κατάρτιση τους για να μην βρεθούν να έχουν χάσει τα χρήματα τους .

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι "ο χώρος θα εξορθολογιστεί και οι εταιρείες, τα Νομικά Πρόσωπα που καταδυναστεύουν το χώρο θα φύγουν από τη μέση… Ήδη, πριν από λίγες εβδομάδες, ένα πρώτο κύμα έφυγε από τη μέση (υπονοώντας το ΙΕΚ Δομή προφανώς που έκλεισε) . Την επόμενη εβδομάδα, έχω προειδοποιήσει ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα. Όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές εισφορές –και είναι αρκετοί αυτοί και αρκετά μεγάλοι και πολυδιαφημιζόμενοι- θα φύγουν και αυτοί από τη μέση.

Την επόμενη εβδομάδα η προθεσμία τους λήγει, τη μεθεπόμενη δεν θα λειτουργούν. Αυτή είναι δήλωση και να την κρατήσετε, γιατί δεν παραπέμπει στο μέλλον, αλλά στην επόμενη εβδομάδα", υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας.

Εμείς γνωρίζουμε σε ποια ΙΕΚ αναφέρεται ο Υπουργός αλλά θα κάνουμε ανακοινώσεις μόνο αφού προχωρήσει το Υπουργείο στις ενέργειες του .