.

Ανακοινώθηκαν τα 70 νόμιμα και αδειοδοτημένα ΙΕΚ

Νεα

Ανακοινώθηκαν τα 70 νόμιμα και αδειοδοτημένα ΙΕΚ

02/11/2016

 

Ο "ασκός" του Αιόλου άνοιξε για τα ΙΕΚ με την ανάκληση δομών του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College. Τον Δεκέμβριο τρια μέλη της οικογένειας Ξυνή θα βρεθούν για υποθέσεις πλαστογραφίας ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας

Τα 70 αδειδοτημένα και νόμιμα ιδιωτικά εκπαιδευτηρία μεταλυκειακής εκπαίδευσης έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. Ο εξονυχιστικός έλεγχος στις δομές ΙΕΚ και κολλεγίων ολοκληρώθηκε και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις για τις επικείμμενες ανακλήσεις αδειών.

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται η κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση ΙΕΚ, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι προϋποθέσεις, αλλά και να διαβαθμιστούν πρόστιμα για τις τυχόν παραβάσεις, που μέχρι σήμερα υπόκειντο στην -ανεφάρμοστη- ανάκληση άδειας για 10 χρόνια.

Ο «ασκός» του Αιόλου άνοιξε για τα ΙΕΚ με την ανάκληση δομών του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College. Τον Δεκέμβριο τρια μέλη της οικογένειας Ξυνή θα βρεθούν για υποθέσεις πλαστογραφίας ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Οι εν λόγω κατηγορούμενοι μετείχαν στη διοίκηση του ομίλου κατά τα έτη 2008 και 2009. Η οικογένεια Ξυνή έχει παραιτηθεί από το Δ.Σ. της εταιρείας. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Α”, στον πίνακα μετόχων κατά τον ορισμό του νέου Δ.Σ., ωστόσο, βασικός μέτοχος του Ξυνή με ποσοστό 99% φαίνεται η εταιρεία Shireshell Holdings LTD, που εδρεύει στην Κύπρο, με εκπρόσωπο τον Σοφοκλή Ξυνή.

ΠΗΓΗ : Εφημερίδα Αυγή.

εδώ και ο κατάλογος με τα νόμιμα ΙΕΚ . Κατεβάστε το αρχείο .